Попри військові дії, які росія розпочала проти України, українці продовжують оплачувати комунальні послуги. Юлія Петрик, заступниця директора комерційного комунального концерну "ЦКС", поділилася інформацією про те, як можна спростити процес оплати послуг, зокрема, шляхом відмови від паперових рахунків.

За словами Юлії, починаючи з минулого року, споживачі мають можливість вибрати більш зручний для себе спосіб отримання рахунків. ЦКС створила систему для переходу на електронні рахунки, що дозволяє користувачам переглядати всі дані онлайн через особистий кабінет.

Квитанція, скріншот: YouTube
Квитанція, скріншот: YouTube

Цей спосіб швидший і зручніший. Багато киян вже перейшли на електронний формат, хоча для тих, хто потребує паперових копій або не має доступу до інтернету, така опція залишається доступною.

Однією з переваг електронного рахунку є його оперативність. Рахунок може бути надісланий споживачу набагато швидше, оскільки відпадає необхідність у його друкуванні та доставці.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Крім того, використання електронних рахунків допомагає уникнути накопичення невикористаних паперів у поштових скриньках, що може бути індикатором відсутності мешканців у помешканні.

Дівчина, яка сидить перед ноутбуком
Дівчина, яка сидить перед ноутбуком

Для тих, хто хоче відмовитися від паперових рахунків, процедура досить проста. Споживачам потрібно зайти на сайт komunalka.ua, увійти в свій особистий кабінет, вибрати потрібний об’єкт у розділі "Мої об’єкти" і натиснути на опцію "відмовитись від паперового рахунку".

Після цього необхідно поставити галочку біля об’єкта, для якого бажаєте здійснити відмову, і зберегти зміни. Таким чином, всі майбутні рахунки будуть доступні в електронному форматі в особистому кабінеті, звідки їх також можна буде роздрукувати за потреби.

Нагадаємо, у "Yasno" допомогли виправити дорогу помилку

Вам буде цікаво дізнатися цього немає у квитанціях: українці дізналися про головну проблему у платіжках "Нафтогазу"