Українці почали отримувати комунальні платіжки із новою графою. Кому і за що доведеться доплачувати, йдеться у матеріалі "Суспільного".

Жителі Житомирської міської громади отримали оновлені платіжні квитанції за послуги із вивезення побутових відходів. У них з'явилася нова графа, яка передбачає доплату за "Переробку сміття".

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Як заявив керівник міського управління житлового господарства Андрій Гуменюк, додаткову плату запровадили у зв'язку із запуском сміттєпереробного заводу. Він наголосив, що мешканцям доведеться більше платити за переробку, але водночас зменшилася плата за захоронення відходів.

"Щодо суми оплати за захоронення відходів, то буде мінус. Бо якщо раніше захоронення коштувало 3 гривні 40 копійок, то зараз це має бути 15 копійок має бути. Тобто маємо зменшення ціни за захоронення, але більшу — за переробку", - зазначив Андрій Гуменюк.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Вказується, що чинний тариф на переробку кубометра сміття на підприємстві становить 70 гривень. З розрахунку на одну особу в місяць доведеться платити додатково майже 13 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, що водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допомогу сім'ям на теплий період: що потрібно терміново зробити українцям, щоб не втратити субсидії.