1 березня в Україні було проведено великомасштабну індексацію пенсій, яка торкнулася більше 10 мільйонів пенсіонерів. Проте Пенсійний фонд України (ПФУ) визнав, що перерахунок виплат було проведено не для всіх громадян. Деякі пенсіонери повідомили, що після 1 березня їхні пенсії не збільшились навіть на копійку.

Згідно з інформацією пенсійного експерта Сергія Коробкіна, у деяких пенсіонерів розмір пенсії був проіндексований, але індексаційні надбавки, надані у попередні роки, зменшили на ту ж суму.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Внаслідок цього загальна сума виплати залишилася без змін.

ПФУ, відповідаючи на звернення одного з пенсіонерів, визнав помилку та підтвердив несправедливість. Цьому громадянинові обіцяли збільшити пенсію на 100 гривень із 1 березня.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Інший пенсіонер порадив громадянам перевірити свої пенсії в електронному кабінеті та, якщо необхідно, звернутися до ПФУ зі скаргою. Одному з таких пенсіонерів додали обіцяні 100 гривень до виплати.

Експерти запитують, як вирішуватиметься дана ситуація з ПФУ: чи буде проведено перерахунок усім пенсіонерам або лише тим, хто звернеться зі скаргою.

Також стало відомо, що деяким пенсіонерам, які вийшли на пенсію останніми роками, ПФУ безпідставно знижує розрахунковий розмір середньої зарплати, який використовується під час перерахунку пенсії.

Експерти очікують на відповідь від ПФУ з цього питання, щоб зрозуміти, як будуть дозволені ці маніпулятивні розрахунки.

Раніше ми писали про те, що деякі пенсіонери розбагатіють уже влітку: хто отримає додаткові виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Працював все життя, а користь - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж