В Україні залишаються пенсіонери з-поміж ВПО, які не встигли пройти ідентифікацію та їм призупинили нарахування виплат. У пресслужбі Пенсійного фонду надали важливе роз'яснення для таких громадян.

До Пенсійного фонду продовжують надходити питання від громадян, які не встигли пройти ідентифікацію до кінця березня. Зокрема, пенсіонерів цікавить, чи зможуть вони отримати виплати за місяці, коли дані не були оновлені.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Мої батьки — пенсіонери, внутрішньо переміщені особи, одержують пенсію в Ощадбанку. Не встигли пройти ідентифікацію до 31.03.2024. Чи отримають вони пенсію за квітень після проходження ідентифікації у травні?", - запитали у ПФУ.

У відомстві наголосили, що після проходження ідентифікації пенсіонеру буде нараховано пенсію за всі місяці, коли виплати було припинено.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Продовження виплати пенсій (починаючи з місяця припинення) здійснюється у найближчий виплатний період після проходження фізичної ідентифікації в один із визначених способів", - пояснили фахівці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вийти на пенсію стане складніше: на українців чекає непроста старість.

Також наш портал інформував, пенсіонери застрягнуть у злиднях: чому підвищення пенсій в Україні можуть "заморозити".

Крім того, ми писали, отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії.