Українська монета номіналом 50 копійок може серйозно зацікавити нумізматів, якщо має певні особливості. На аукціоні Violity з'явилася монета 1992 року випуску, яку оцінюють майже 40 тисяч гривень.

Колекціонери не припиняють полювання на рідкісні українські монети. Мова зовсім не про стародавні грошові знаки, а копійки, які переважно випускалися в 90-х роках.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, 50 копійок 1992 року різновиду "3ВАг" цілком можуть озолотити свого власника, адже колекціонери не пошкодують грошей, щоб придбати таку монету.

Як виглядає монета

На перший погляд, відрізнити монету від інших буде не просто. Проте, якщо придивитися, можна помітити ряд особливостей. По-перше, монета має гладкий гурт. Також на першому гроні реверсу нетипово розташовані ягоди, п'ята "злилася" з вінком. Також слід звернути увагу на тризуб – середній зуб товстий.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Такі характерні риси монета отримала через те, що карбувалась на Луганському заводі без "правильних" матриць. Це робить копійку космічно цінною для нумізматів.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Варто зазначити, що як тільки дані 50 копійок з'явилися на аукціоні, то відразу привернула увагу поціновувачів. Вартість монети вже злетіла до 36 тисяч гривень, і це ще не остаточний цінник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми.

Також наш портал інформував, монети, які НБУ вивів з обігу, із задоволенням заберуть колекціонери: скільки можна заробити.

Крім того, ми писали, дорожче за золото: за 1-гривневу монету колекціонери заплатять майже 50 тисяч гривень.