Пенсіонерам слід бути уважними, адже в Україні можуть припинити виплату пенсії. Щоб не втратити кошти, слід знати, у яких випадках можуть перестати нараховувати гроші на картки або видавати їх у відділеннях банку.

Про це розповідає "На пенсії".

У деяких українців можуть відібрати пенсійні виплати, тому, щоб не залишитися біля "розбитого корита", варто розуміти, коли це можуть зробити.

Пенсіонер на вулиці
Пенсіонер на вулиці

Згідно з чинним законодавством України, виплату пенсії для громадян можуть припинити, якщо:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще
  • з’явиться неправдива інформація в документах, на підставі яких було призначено пенсію;

  • припиняться виплати на весь час перебування пенсіонера за межами України (за винятками, передбаченими міжнародними договорами).

  • особу визнають зниклою безвісти;

  • протягом 6 місяців поспіль пенсіонер не забере пенсію в поштовому відділенні або не зніме кошти з пенсійної картки (раніше для банків цей термін був 1 рік);

  • пенсіонери не проходять фізичну ідентифікацію у випадках, передбачених законодавством.

Однак, важливо зазначити, що у деяких ситуаціях пенсійну виплату можна поновити. Для цього необхідно звернутися до будь-якого відділення Пенсійного фонду України та надати необхідну інформацію.

Два пенсіонера за столом
Два пенсіонера за столом

Нагадаємо, що українські пенсіонери мають право на отримання матеріальної допомоги від держави.

Як повідомляли раніше, кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду.

Як писав "Знай" раніше, як забезпечити собі безбідну старість, докупивши страховий стаж.