Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають стосунок до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що іноді через своє незнання пенсіонери можуть втратити частину своїх законних виплат, а також навіть не отримати обіцяне "підвищення".

Звичайно, такі випадки рідкісні, але все ж таки бувають. Ситуацію можна прояснити у Пенсійному фонді. І якщо усна відповідь вас не задовольнила, то можна вимагати письмове пояснення. Щоб отримати письмове пояснення, потрібно написати заяву до Пенсійного фонду та зачекати на відповідь від 15 до 30 днів.

Про це стало відомо завдяки інформації від експерта із пенсійних питань Сергія Коробкіна.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

"Якщо ви не згодні з усними роз'ясненнями фахівців, завжди можете вимагати письмового пояснення з посиланням на нормативні документи. Для цього потрібно залишити свою письмову заяву або надіслати лист до місцевого управління. З одного боку, на таку відповідь доведеться почекати - зазвичай від 15 до 30 днів. Але потім таку відповідь можна оскаржити, наприклад, в обласному управлінні, якщо ви з нею не згодні", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
"ППО активно працюватиме": мольфар визначив українські міста, яким загрожує евакуація Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Якщо ви звернулися до Пенсійного фонду та не знаєте якого фахівця підійти, то слід зазначити, що робочі місця, де здійснюються прийом та обслуговування громадян, оформляються інформаційними табличками із зазначенням номера робочого місця, прізвища, імені, по батькові та посади працівника органу Пенсійного фонду, а також даних про те, які послуги надаються працівником на відповідному робочому місці.

Все це передбачено в ухвалі правління Пенсійного фонду "Про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України", №13-1 від 30 липня 2015 року.

Нагадаємо, "Бідні діти повинні здохнути...": організатор "п'яних вечірок" вийшов із СІЗО і одразу напився.

Раніше повідомлялося, чоловікові пересадили свинячу нирку, але він встиг пожити лише 2 місяці - лікарі "відмовляються".

Також, українцям роздадуть божевільні гроші: доведеться позмагатися.