З міста Черкаси прийшли цікаві новини. Так, у Наддніпрянському районному суді міста суддя Світлана Позарецька оголошувала рішення у цивільній справі за позовом "Універсал Банку" про стягнення заборгованості з місцевого мешканця – Тимура Щ.

Тут починається найдивніше - боржник не погодився з рішенням суду та вдарив суддю, а також працівника судової охорони.

Про це стало відомо завдяки повідомленню "Судово-юридичної газети".

Будинок правосуддя, скріншот: YouTube
Будинок правосуддя, скріншот: YouTube

У 2018 році Тимур Щ. узяв у Monobank кредит у розмірі 80 тис. гривень, проте вчасно гроші банку не повернув, внаслідок чого виникла заборгованість із кредиту. Разом зі штрафними санкціями заборгованість Тимура Щ. перед банком станом на січень 2024 року становила майже 94 тис. гривень. Погашувати заборгованість Тимур Щ. фактично відмовився, тому банк змушений був звернутися до суду.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Цікаво, що у судовому процесі Тимур Щ. визнав, що він справді взяв кредит у банку, проте повідомив суду, що повертати кредит він не буде. Свою позицію Тимур Щ. обґрунтував оригінально - на його думку, власники "Універсал Банку" пов'язані з РФ, яку він "фінансувати не бажає".

У підсумку, 3 травня Світлана Позарецька ухвалила рішення на користь "Універсал Банку" та стягнула з Тимура Щ. разом із судовим збором майже 97 тис. гривень.

"Monobank", фото: Знай.ua
"Monobank", фото: Знай.ua

Як повідомила Світлана Позарецька, вже під час судового засідання Тимур Щ. поводився досить емоційно та агресивно, а на зауваження судді не реагував. Тож у судове засідання було викликано співробітника служби судової охорони.

Під час проголошення суддею резолютивної частини судового рішення Тимур Щ., який знаходився від Світлани Позарецької на відстані близько 4 метрів, спробував накинутися на суддю, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою.

Тимуру Щ. фактично зміг перешкодити судовий охоронець, який став між чоловіком та суддею. Однак під час боротьби з судовим охоронцем Тимур Щ. все ж таки зміг двічі вдарити руками Світлану Позарецьку.

Судове засідання, скріншот: YouTube
Судове засідання, скріншот: YouTube

Як зазначила суддя, через боротьбу Тимура Щ. із співробітником судової охорони, вона разом із секретарем судового засідання були фактично заблоковані у залі судових засідань.

Тоді Світлана Позарецька почала кричати, щоби привернути увагу колег та працівників апарату суду. У результаті один із працівників апарату суду відкрив зовні двері зали судового засідання, а Тимура Щ. вдалося виштовхати в коридор.

Світлана Позарецька зазначила, що якби не дії співробітника судової охорони, який зміг утримати Тимура Щ., вона та секретар судового засідання могли б отримати тяжкі травми.

Надалі, за наявними даними, Тимура Щ. було затримано, а потім йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Судячи з інформації з Реєстру судових рішень, Тимур Щ. добре відомий у Придніпровському райсуді – він неодноразово був фігурантом судових процесів про стягнення заборгованості та скоєння дрібного хуліганства.

У зв'язку з інцидентом у судовому засіданні, Світлана Позарецька повідомила Раду правосуддя про необхідність модернізувати систему безпеки в судах, наприклад, обладнати зали судових засідань "тривожними кнопками" для виклику судової охорони.

Нагадаємо, гроші на крові: Харківська ОВА платила за "будівництво фортифікацій" фіктивним фірмам.

Раніше повідомлялося, журналісти назвали податкових "ухилянтів": як "Олком" реалізує товари за готівку.

Також, фіктор, схеми та комбінації: економіст розповів, як "біднішають" українські митники під час війни.