Деяким українцям слід у найближчі півтора місяця звернутися до органів ПФУ, щоб не втратити пільги на житлово-комунальні послуги. Кого це стосується, пояснили спеціалісти відомства.

До Пенсійного фонду звернулася схвильована українка, яка поцікавилася, чи потрібно їй переоформлювати документи, щоб цього року не втратити пільги.

Оформлення пільг. Фото: Youtube
Оформлення пільг. Фото: Youtube

"Підкажіть, будь ласка, чи потрібно мені переоформлювати документи на отримання пільги на комунальні послуги як багатодітна сім'я чи ні? Щоб мати можливість і надалі отримувати! Тому що я читала, що до 1 липня потрібно обов'язково звернутися до ПФУ", - написала жінка.

Фахівці ПФУ пояснили, що до 1 липня пільговикам справді необхідно звернутися задля продовження державної допомоги, але це стосується не всіх громадян.

Популярні новини зараз
Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube
Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube

Переоформляти документи потрібно, якщо пільговик відповідає всім наступним критеріям:

  • отримує субсидію чи пільги на комуналку;
  • був пільговиком станом на початок повномасштабної агресії Російської Федерації 24 лютого 2022 року, проживав або проживає на тимчасово окупованій території або в зоні бойових дій;
  • з початку повномасштабної війни не був до органів соцзахисту населення чи ПФУ для перепризначення допомоги.

Переоформлення пільг. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Переоформлення пільг. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати субсидію, якщо ви квартирант: ПФУ поділився інструкцією.

Також наш портал інформував, пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться писати заяву: у Мінсоцполітики попередили українців про вимоги щодо субсидій.