Витрати українців на елементарні продукти стають дедалі більшими, адже багато товарів невгамовно дорожчають. Як змінилися ціни на олію, вермішель та сосиски, показують дані моніторингу порталу "Мінфін".

На закупівлі потрібно брати товстіший гаманець, тому що ціни навіть на найзвичніші продукти активно повзуть вгору.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на соняшникову олію

У супермаркетах відбувся черговий стрибок цін на цей стратегічно важливий продукт. Так, середня вартість олії "Олейна" злетіла з 56,85 до 59,70 гривні за 850 мл. Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована піднялася в ціні трохи менше – з 59,95 до 60,26 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на вермішель

Цей продукт потрібний і попит на нього завжди стабільно високий. На щастя, більш-менш стабільним у квітні залишається і цінник. Вермішель довгий, як і в березні, продається в середньому по 24,90 гривні за кіло. Довга вермішель – 28,95 гривні за кіло. Ціна поки що також не змінюється.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

М'ясна продукція не дуже тішить доступністю. Популярні сосиски "Бащинський філейні" подорожчали одразу майже на 10 гривень – до 226,85 гривні за кілограм.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, беріть пакет побільше: супермаркети порадували знижками на сало, ковбасу та сардельки.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.