Деяким споживачам електроенергії можуть порахувати платіжки за середнім показником, через що сума до оплати викликатиме не найприємніші емоції. Як уникнути можливої ​​переплати, розповіли у "Харківобленерго".

Енергетики закликали побутових споживачів встигнути до 3 травня передати актуальні показники лічильників електроенергії та неодмінно зробити це з дотриманням усіх правил. Неправильно або несвоєчасно передані дані можуть негативно позначитися на платіжці.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Якщо домогосподарство не передає показники, оператор системи розподілу нараховує плату відповідно до показників, які передавалися в аналогічний період минулого року.

"Середньодобовий обсяг визначається на основі фактичних даних, зафіксованих за період між двома послідовними зчитуваннями показів в аналогічному періоді минулого року, та кількості днів між цими зчитуваннями", - пояснили фахівці.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Крім того, українцям нагадали, що платити за електроенергію також треба вчасно. Якщо прострочити платіж, то постачальник послуг може нараховувати пеню – 0,01% за кожний день прострочення. За систематичну несплату споживачам загрожує відключення світла та стягнення боргу в судовому порядку з можливим блокуванням платіжних карток та утриманням частини зарплати чи пенсії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 20-відсоткова економія на платіжці: енергетики розповіли споживачам про круту можливість.

Також наш портал інформував, будуть катастрофічні наслідки для гаманця: фахівці обленерго звернулися до споживачів.

Крім того, ми писали, причина ваших захмарних платіжок: енергетики попередили споживачів.