У великих торгових мережах встановили нові ціни деякі продукти "першої необхідності". В скільки обійдеться гречана крупа, соняшникова олія та борошно, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Чимало українців живуть у режимі тотальної економії, тому болісно сприймають коливання цін на основні продукти харчування. Супермаркети в черговий раз переписали цінники на гречці, соняшниковій олії та муці.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Середня вартість гречаної крупи продовжує тішити. Кілограм продукту подешевшав із 27,52 до 24,77 гривні. При цьому в деяких торгових мережах гречку можна знайти і по 22,29 гривні за кілограм.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія "Олейна" рафінована в середньому подешевшала з 56,85 до 56 гривень за 850 мл. В той самий час продукт торгової марки "Щедрий Дар" втратив у ціні всього 2 копійки та в середньому продається по 59,93 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на борошно

Борошно "Хуторок" пшеничне подорожчало з 22,51 до 23,23 гривні за кілограм. Водночас 2-кілограмова упаковка такого борошна коштуватиме більш вигідну ціну - в середньому 40,15 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на молоко, яйця та м'ясо: до яких сюрпризів готуватися.

Також наш портал інформував, не найкращий час для борщу: ціни на капусту, буряки та картоплю різко пішли вгору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни перекинулися "з ніг на голову": скільки заплатимо за вершкове масло, макарони та сардельки.