Коли працівник після 90 днів неоплачуваної відпустки не повернувся на роботу і не відповідає на звернення роботодавця, то роботодавець може його звільнити. Для цього спочатку потрібно спробувати з'ясувати причину його відсутності, надіславши офіційний лист з проханням пояснити причину.

Якщо працівник не відповість, роботодавець може звільнити його за прогул. Продовжити свою відсутність працівник може, попросивши про додаткову відпустку без збереження зарплати або звільнившись. Це можна зробити за власним бажанням або за згодою обох сторін.

працівник банку
працівник банку

Якщо працівник не оформляє відпустку і не звільняється, його відсутність на роботі буде відмічена як неявка з нез'ясованих причин. Це триватиме до того моменту, поки ситуація не вирішиться.

Якщо відсутність працівника триває понад 4 місяці, і він все ще не вийшов на зв'язок та не пояснив причини своєї відсутності, роботодавець може розірвати трудовий договір згідно з правилами.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

робота в офісі, фото: Pxhere
робота в офісі, фото: Pxhere

Однак, якщо працівник виявить, що його відсутність була пов'язана з необхідністю зберегти життя та здоров'я своєї сім'ї, така відсутність вважатиметься поважною причиною.

Таким чином, якщо працівник не повертається на роботу після 90 днів відпустки без збереження зарплати і не зв'язується з роботодавцем, він ризикує звільненням, якщо не вирішить ситуацію протягом чотирьох місяців.

Крім того, Знай.ua повідомляв, роки роботи ніхто не побачить: чому не врахують трудовий стаж

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українців можуть звільнити через родичів: що варто знати