Деякі українці пенсійного віку можуть отримати від держави тимчасову допомогу замість повноцінної пенсії. Про це йдеться на порталі "Дія".

Не всі українці мали змогу офіційно працювати та накопичити до старості навіть мінімальний страховий стаж. Такі особи не мають права на повноцінну пенсію, але можуть отримати від держави тимчасову допомогу.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, громадяни, які до 65-річного віку не набрали навіть 15 років страхового стажу, зможуть претендувати лише тимчасову соціальну допомогу як непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку.

Такі виплати не завжди гарантовані. Зазначається, що людині похилого віку можуть відмовити у наданні виплат, якщо у неї знайдуть незадекларовані доходи або виявлять, що особа здійснювала дорогі покупки.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Розмір допомоги та необхідні документи

Розмір допомоги людям пенсійного віку без стажу дуже скромний – 2 361 гривня щомісяця. Для оформлення виплати слід звернутися до центру соціального захисту за місцем проживання.

Потрібно подати такі документи:

  • заява;
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • довідку, що засвідчує трудовий стаж;
  • декларацію про доходи;
    відомості про стан сім'ї;
  • відомості про майновий стан.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хоч би на хліб вистачатиме: як пенсіонерам отримати допомогу під час війни.

Також наш портал інформував, нещасні 300 гривень і тих можуть не дати: кому не світить вікова надбавка після 70 років.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, травневі бонуси: одній із категорій пенсіонерів додадуть майже 600 гривень.