У 2024 році українським пенсіонерам, які досягли 80-річного віку та старше і потребують зовнішнього догляду, відкрилася можливість отримувати додаткову щомісячну виплату в розмірі 944 гривні.

Це важлива нова ініціатива, яка спрямована на полегшення життя самотнім громадянам, які, не дивлячись на свій вік, все ще активні та проживають самостійно, але потребують допомоги у догляді через свій стан здоров'я.

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Щоб отримати цю додаткову виплату, пенсіонер повинен відповідати кільком критеріям, включаючи досягнення віку 80 років і більше, життя без постійного догляду та необхідність зовнішнього стороннього догляду за їхнім станом здоров'я. Важливою частиною процесу є підтвердження цієї необхідності висновками лікарів і документальне оформлення цього факту.

Нововведення також має свої обмеження: особи, які вже отримують пенсію по інвалідності, не мають права на цю додаткову виплату.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Пенсіонерка рахує останні кошти
Пенсіонерка рахує останні кошти

Також варто відзначити, що з початку 2024 року розмір доплати до пенсії для осіб з інвалідністю становить 40% від прожиткового мінімуму, що складає 2361 гривню. Таким чином, додаткова виплата складає 944,4 гривні.

Щоб отримати цю виплату, пенсіонерам потрібно звернутися до відповідних служб із пакетом документів, що включає в себе висновок лікарсько-консультативної комісії, паспорт, ідентифікаційний номер та виписку з Пенсійного фонду.

Пенсіонери сидять на лавці
Пенсіонери сидять на лавці

Таке вдосконалення системи пенсійних виплат може стати важливим кроком у забезпеченні гідної пенсійної підтримки для усіх категорій населення.

Нагадаємо, пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Вам буде цікаво дізнатися на пенсіонерів катастрофічно не вистачає грошей: все через "страждальний" закон