Із червня цього року значна частина пенсіонерів почне отримувати збільшену пенсію, повідомляє Пенсійний фонд. Близько 2 мільйонів пенсіонерів, тобто кожен п'ятий, отримають доплату, розмір якої варіюватиметься від 140 до 600 гривень на місяць.

Ця ініціатива стосується працюючих пенсіонерів, які отримають перерахунок пенсії відповідно до нових норм. Половина з них отримає доплату цього року, тоді як інша половина вже отримала додаткові кошти минулого, адже перерахунок відбувається раз на два роки. У червні надбавку до пенсії отримає кожен другий пенсіонер.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Збільшення пенсій відбулося з квітня, але через необхідність доопрацювання звітів між Пенсійним фондом та податковою службою пенсіонери отримають доплату у червні із відшкодуванням за квітень-травень. Це означає, що вони отримають компенсацію за три місяці заднім числом.

Як зазначається, мінімальна сума збільшення за два роки понаднормового стажу становитиме 47 гривень 20 копійок на місяць, а отже, доплата за квітень-червень становитиме близько 140 гривень. Проте для тих пенсіонерів, які мають високу заробітну плату та додатковий стаж, суми збільшення можуть становити від 300 до 500 гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Мільйонери масово тікають із країни: через яку причину багаті люди не готові жити навіть у столиці Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати
Показати ще

Якщо зважити на доплату за три місяці, пенсіонери отримають додатково близько 1500 гривень.

Нагадаємо, Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Раніше ми повідомляли, як отримати пенсію чоловіка чи дружини після смерті – не всі українці про це знають

Також, немає стажу, хоч і працювали багато років: українців попередили про те, як довести свою працю