Не секрет, що для отримання пенсій українцям потрібно мати необхідний страховий стаж і робити внески до Пенсійного фонду. Однак, ті, хто не сплачував внески за своє життя, можуть отримати зменшений розмір пенсійної виплати.

Відповідний законопроєкт оприлюднили на офіційному порталі Верховної Ради України.

Розмір страхового стажу – це певна кількість місяців, за які українець повинен мати підтверджені заробітну плату і сплачені внески до ПФУ. Чим більше людина працювала за своє життя, тим більше шансів у неї отримати великий розмір пенсійної виплати.

Пенсіонерка на вулиці
Пенсіонерка на вулиці

Що робити тим, хто не сплачував внески

Люди, які не робили внески до Пенсійного фонду України, можуть отримувати іншу пенсію. Так, якщо людина за своє життя не робить жодних внесків, в неї буде зменшена кількість відпрацьованих років, внаслідок чого вона отримає скорочений розмір пенсійної виплати.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

До того ж, і вийти на заслужений відпочинок така людина зможе не раніше, ніж у 60 років.

Два пенсіонера за столом
Два пенсіонера за столом

Що робити людям без стажу

65-річні пенсіонери без необхідної кількості стажу можуть отримувати альтернативну допомогу, яка називається соціальною пенсією. Такі люди можуть отримати 2 361 гривню. До того ж, нараховуються і надбавки таким людям.

Так, людям від 70 до 74 років нараховується 300 гривень, тим, кому від 75 до 79 років, належить 456 гривень, а особам за 80 років додатково виплатять 570 гривень.

Нагадаємо, які українські громадяни у червні можуть отримати підвищену пенсійну виплату.

Як повідомляли раніше, що буде з пенсіями у тих, хто працював в іншій країні, зокрема, в росії.

Як писав "Знай" раніше, як правильно порахувати свої виплати за лікарняні.