Комунальники провели новий розрахунок тарифів на послугу з управління побутовими відходами. Ухвалено рішення підвищити ціни для населення, бюджетних організацій та інших споживачів.

Нові розцінки набувають чинності з 1 червня для мешканців міста Луцьк. Про це повідомили на офіційному сайті міської ради.

Сміттєві баки. Фото: Youtube
Сміттєві баки. Фото: Youtube

Рішення про перерахунок тарифів на вивіз сміття було ухвалено під тиском цілої низки економічних факторів. Зокрема, через збільшення витрат на технічне обслуговування та ремонт автомобілів, оплату праці працівників.

Так, для мешканців багатоквартирних будинків тариф на вивіз сміття з 1 червня зростає з 38,56 до 55,26 гривні за кубометр на одну особу. Мешканці приватних будинків у місті Луцьк платитимуть на 13,14 гривні більше – 56,57 гривні за куб на особу на місяць.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Для мешканців населених пунктів, що входять до складу Луцької міської територіальної громади, тарифи зміняться таким чином:

  • для багатоквартирних будинків ціна зросте з 26,72 до 35,24 гривні за кубометр з людини;
  • для приватного сектору послуга дорожчає з 28,72 до 37,88 гривні за кубометр с людини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на електроенергію: українцям пояснили, чому змусять більше платити.

Також наш портал інформував, "Київводоканал" нагадав, що може призвести до невірних нарахувань: забудете – дорого заплатите.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.