В Україні спостерігається коливання цін на крупи та макарони. Чи є шанс ухопити важливі продукти зі знижкою, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Стратегічний запас круп і макаронів вдома ніколи не буде зайвим, особливо, якщо є можливість взяти ці продукти за вигідною ціною. У другій половині травня супермаркети здійснили черговий перерахунок цін.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Ціни на крупи

Гречана крупа вже багато місяців поспіль радує українців за доступну ціну. Травень не став винятком. Середня вартість продукту становить 25,27 гривні за кілограм, що приблизно на 2 гривні дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Рис обійдеться українцям дорожче, але й у цій категорії є здешевлення. Так, довгий рис зменшився у ціні з 57,75 до 53,97 гривні за кіло. Довгий пропарений рис трохи подорожчав і в середньому пропонується по 61,27 гривні за кіло. Круглий рис подешевшав із 72,17 до 65,83 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макарони

Макарони пір'я стали дорожчими, але сильного удару по гаманцях не буде. Середній цінник збільшився трохи менше, ніж на гривню – до 29,26 гривні за кілограм. Втім, у деяких торгових мережах вартість продукту перевищила позначку 40 гривень.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця.

Також наш портал інформував, кіло всього по 160 грн: супермаркети несподівано оновили ціни на свинину та сало.

Крім того, ми писали, подорожчало майже все: які продукти стають не по кишені для українців.