Ощадбанк розповів, що приєднався до програми Нацбанку "Шахрай Гудбай", у компанії запевняють, що прагнуть зберегти кошти клієнтів від кіберворів.

На сторінці у Facebook Ощадбанк розмістив повідомлення, де розповів, як треба діяти, щоб не опинитися на гачку у кібершахраїв.

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Однак у коментарях фінустанову звинуватили у шахрайстві. Кореспондент розповів, як кілька разів намагався вимкнути платну послугу, але безуспішно. Щомісяця історія повторюється.

Ну ваш додаток Ощад теж як шахрай, в налаштуваннях вибираєш відмовитися від смс-повідомлень, а наступного місяця знову у виписці -7 грн за смс, які ніби відключив. Вже потім з'ясував, що програма просто не вміє зберігати налаштування - "Не надсилати повідомлення", - розповідає клієнт банку.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Клієнт шляхом спроб і помилок з'ясував, що після відключення ніби показує, що відключено, але якщо зайти ще раз — знову показує "включено" отримувати.

Чи це так і потрібно — з кожного клієнта законно брати по 7 грн? — питає українець.

На що представник банку заявив, що за карткою, за якою була реєстрація в додатку, послугу смс можна відключити зателефонувавши в контакт-центр по телефону 0800210800.

Скріншот коментаря
Скріншот коментаря

Нагадаємо, що карта "Ощадбанку" у полоні та під арештом: коли його знімуть.

Раніше ми повідомляли, що Ощадбанк дозволяє проводити підозрілі перекази, після чого блокує все: клієнти шоковані.