Прогноз Міжнародного валютного фонду свідчить, що курс долара може сягнути 50,4 гривні, проте до 2027 року. Що насправді чекає на українців, розповів фінансовий експерт Сергій Фурса в інтерв'ю виданню OBOZ.UA.

Найближчим часом Національний банк вживе необхідних заходів, щоб поступово привести курс національної валюти в діапазон від 40 до 41 гривні за один долар.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Сергій Фурса наголосив, що довгострокові прогнози Міжнародного валютного фонду не мають як такого сенсу. За його словами, за умов повномасштабної війни можливі різні сценарії, що впливають на курс долара.

"Може статися будь-що, тому говорити про будь-які цифри до 2027 року – це смішно", - зазначив фахівець.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Втім, у найближчій перспективі, за оцінками Сергія Фурси, різких стрибків у курсі національної валюти не очікується.

"Найближчим часом курс 50 не проглядається зовсім", - заспокоїв українців експерт.

Він додав, що регулятор повністю контролює курсову ситуацію в країні, зокрема намагається привчити населення не панікувати при кожному незначному зміненню курсу на 10-20 копійок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курс долара в Україні в травні 2024 року: чи доведеться "мчати на всіх парах", щоб купити валюту.

Також наш портал інформував, валютний ринок чекають на важливі зміни: як можна буде здати або купити долари.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, можна добре заробити, не виходячи з дому: кому заплатять до 30 тисяч гривень за роботу в інтернеті.