В Україні особи, які досягли пенсійного віку, але не мають достатнього страхового стажу для отримання пенсії через недостатню кількість років офіційного працевлаштування, можуть отримати державну підтримку у вигляді тимчасової соціальної допомоги.

Цей вид допомоги розрахований на тих, хто не зміг за роки свого трудового життя зібрати потрібну кількість страхового стажу, яка б їм забезпечила пенсійні виплати.

Пенсіонерка вдома
Пенсіонерка вдома

Розмір тимчасової соціальної допомоги встановлено на рівні 2,361 гривні на місяць. Ця сума спрямована на забезпечення мінімальних життєвих потреб осіб пенсійного віку, які опинилися без страхового стажу.

Проте процедура отримання такої допомоги може мати свої складнощі. Для призначення допомоги проводиться перевірка фінансового стану заявника. Якщо в ході перевірки буде виявлено недекларовані доходи, володіння кількома автомобілями або інші значні активи, то допомога може бути відхилена.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Це пов’язано з необхідністю цільового розподілу обмежених державних ресурсів та підтримки тих, хто дійсно має потребу в ній. Щоб подати заяву на отримання тимчасової соціальної допомоги, необхідно звернутися до місцевого центру соціального захисту населення.

Подання заяви має супроводжуватися наданням всіх необхідних документів, що підтверджують особу, вік, відсутність страхового стажу, а також фінансову ситуацію заявника. Рішення про призначення допомоги зазвичай приймається протягом 10 робочих днів після звернення.

Нагадаємо, пенсійні оновлення: що змінилося у травні

Вам буде цікаво дізнатися українцям нададуть тимчасову допомогу: щомісяця по 1100 грн