Незабаром в Україні може подорожчати електроенергія для побутових споживачів. Остаточного рішення уряду поки що немає, але, швидше за все, новий тариф відчутно вдарить по гаманцях громадян.

Реальну вартість електроенергії назвав радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко в інтерв'ю "Громадському радіо".

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Ринкова вартість електроенергії в Україні в рази вища від тарифу, за яким зараз платить населення. Так, для середнього бізнесу вартість світла становить близько 8 гривень за кіловат і це справедлива ціна.

"Будь-яка цифра, відмінна від 8 грн, це політичний компроміс між тим, що вимагає галузь і тим, що держава зможе собі дозволити в якості розумного балансу між економічною доцільністю та соціальним захистом населення", - заявив Юрій Бойко.

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Однак для побутових споживачів такий тариф, принаймні найближчим часом, не вводиться. Найімовірніший сценарій – подорожчання до рівня 4 гривень чи трохи нижче.

"Цифра 2,64 грн на сьогодні не дозволяє збалансувати роботу "Енергоатома" та "Укргідроенерго", які й фінансують знижений тариф для населення зі своїм оборотних коштів. Вартість не може бути значно нижче 4-х грн", - каже чиновник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.

Також наш портал інформував, обстріли та тарифи: як Україна житиме без повноцінної енергетики.

Крім того, ми писали, коли комуналка душить: українцям розповіли, як вилізти із боргової петлі.