Фіксований тариф на електроенергію для побутових споживачів поки що становить 2,64 гривні за кіловат. Проте деяким домогосподарствам розраховувати платіжки можуть бути за зменшеним коефіцієнтом.

Хто може платити менше і що для цього потрібно зробити, розповіли на офіційній сторінці "Закарпаттяобленерго" у соціальній мережі Facebook.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Енергетики нагадали українцям про вигідну можливість, яка дає шанс непогано зменшити платіжки за світло. Так, обсяг спожитої електроенергії в нічний час може вважатися за "пільговим" тарифом - 1,32 гривні за кіловат. Для цього потрібно перейти на дво- чи тризонний облік електроенергії, встановивши відповідний лічильник.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"За законодавством, у разі встановлення диференційованого прилад обліку (двозонний/тризонний прилад обліку) електроенергію в різні періоди доби вам рахуватимуть за різними коефіцієнтами", - нагадали фахівці.

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Знижка на електроенергію у розмірі 50% для власників двозонних лічильників діє з 23:00 до 7:00.

"Якщо перенесете максимум споживання на ніч (підігрів води бойлером, пральні, посудомийні машинки, обігрів помешкання взимку тощо), то економія буде відчутною", - зазначили енергетики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію.

Також наш портал інформував, подорожчання електроенергії: споживачам дали шанс пом'якшити удар.

Крім того, ми писали, тарифи на централізоване водопостачання: чи зміняться ціни на початок літа.