Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що процедура ідентифікації є дуже важливою для пенсіонерів. А якщо точніше, то вона необхідна для того, щоб перевірити, чи справді пенсію отримує саме та людина, якій вона нарахована.

Пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) до 24 лютого 2022 року та не пройшли фізичну ідентифікацію вчасно, можуть зробити це і зараз.

Про це повідомили представники прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Раніше термін проходження ідентифікації було встановлено до 31 березня 2024 року. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи справді пенсію отримує саме та людина, якій вона нарахована.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт обійдеться дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років Знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо
Показати ще

Після проходження ідентифікації пенсію буде виплачено за всі місяці, коли людина не отримувала її у зв'язку з непроходженням ідентифікації. Додатково звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Щоб пройти ідентифікацію, скористайтеся одним із способів:

- особисто завітайте до відділення "Ощадбанку" або Пенсійного фонду;

- авторизуйтесь на сайті (веб-порталі) електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису;

- за допомогою відеоконференцзв'язку (подати заявку можна на веб-порталі електронних послуг ПФУ або за телефонами Фонду: 0800-503-753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71);

- у разі перебування за кордоном – отримайте у закордонній дипломатичній установі України документ про те, що людина жива та надайте її органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Надіслати документи можна за допомогою веб-порталу Фонду або поштою.

Нагадаємо, слідкуйте уважно, або переплатіть багато грошей: українців попередили про комуналку у травні.

Раніше повідомлялося, багато на що не розраховуйте: яку пенсію отримають українці з 20 тисячами зарплати.

Також, оновлення субсидії до 1 липня: хто має звернутися за продовженням.