В Україні спостерігається зростання цін на популярні овочі. Скільки доведеться віддати грошей за кілограм цибулі, буряків та моркви, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські господарства за останній тиждень підняли ціни на цибулю в середньому на 27%. Якісну продукцію пропонують до продажу за ціною від 17 до 25 гривень за кілограм.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

За словами аналітиків, стрімке подорожчання цибулі пов'язане з тим, що запаси продукції місцевих господарств скорочуються досить швидкими темпами. Разом з тим, попит на ринку утримується на високому рівні. Гравці ринку не виключають, що цибуля продовжить збільшуватися у вартості.

Втім, попри подорожчання, ціни на цибулю в Україні в середньому на 54% нижчі, ніж в аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на буряк та моркву

Паралельно у супермаркетах зростають ціни на інші популярні овочі.

Так, середня вартість буряка збільшилась із 21,23 до 33,57 гривні за кілограм. В той самий час молодий буряк пропонують українцям в середньому по 89,50 гривні за кіло, що відчутно дешевше, ніж місяцем раніше.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Середній цінник на моркву також злетів. Овоч подорожчав з 11,28 до 23,43 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах морква зустрічається із цінником у 30 гривень за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні хліб перетворюється на "золото": магазини змінили ціни ще й на макарони з борошном.

Також наш портал інформував, м'ясні продукти обійдуться втридорога: супермаркети різко підняли ціни.

Крім того, ми писали, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.