Українці можуть забезпечити собі ситу старість і не жити від індексації до індексації в надії отримати хоч якусь надбавку. Як збільшити собі пенсію, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Більшість нинішніх пенсіонерів моляться на індексацію в надії отримати рятівну надбавку, щоб вижити в умовах постійного зростання цін. Громадяни, які тільки мають вийти на заслужений відпочинок, можуть уникнути такої долі й "підтягнути" розмір виплат до вищого рівня.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Якщо українець хоче мати вищу пенсію, але розуміє, що стажу та рівня заробітної плати для цього не вистачає, то він може взяти участь у системі добровільних соціальних внесків.

Оформити страхові внески можна на порталі Пенсійного фонду. Майбутній пенсіонер може здійснити одноразову купівлю необхідного стажу або укласти договір і сплачувати внески поступово.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Наприклад, якщо за кожен місяць за договором людина платить по 2000 гривень, то заробітна плата, що буде врахована під час обчислення пенсії, збільшиться більше ніж на 9000 гривень. Таким чином збільшується одразу два важливі показники, які впливають на розмір майбутньої пенсії – страховий стаж та рівень заробітної плати.

Раніше портал Знай повідомляв, що за стаж тепер "платимо" більше: що змінилося в тарифах на пенсійні внески в Україні.

Також наш портал Знай повідомляв, українцям збагатять стаж цілими 3 роками: хто потрапляє до категорії щасливчиків.

Крім того, ми писали, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.