В Україні, як і у багатьох інших країнах, пенсійна система є важливим аспектом соціального захисту населення. Однак для людей, які не досягли необхідного страхового стажу, отримання звичайної пенсії стає недоступним.

Натомість вони можуть претендувати на тимчасову допомогу від держави.

Наприклад, особи, які не досягли пенсійного віку і не набрали необхідного страхового стажу, можуть отримувати тимчасову допомогу у розмірі 2361 гривень, за умови, що їм виповнилося 65 років.

похід у супермаркет, фото Pxhere
похід у супермаркет, фото Pxhere

Ті, хто має неповний стаж, також можуть отримувати цю допомогу, але з молодшого віку – з 63 років.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Процедура отримання тимчасової допомоги включає подання заяви та надання необхідних документів до органу соціального захисту населення. Рішення про надання допомоги або її відмову має бути ухвалене протягом 10 днів.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Важливо відзначити, що тимчасова допомога для пенсіонерів не індексується та не збільшується з часом, крім деяких додаткових надбавок, залежно від віку.

Так, особи віком від 70 до 74 років можуть отримувати додатково 300 гривень, від 75 до 79 років – 456 гривень, а від 80 років та старше – 570 гривень.