Останній місяць весни може принести підвищення пенсій деяким українцям. Однак кількість щасливчиків буде досить обмеженою. Про це йдеться у матеріалі профільного видання "На пенсії".

У травні 2024 року для пенсіонерів не передбачено перерахунку виплат. Однак пенсії деяких громадян все ж таки зростуть. На приємну доплату можуть сподіватися особи, яким цього місяця виповниться 70, 75 чи 80 років.

Пенсіонери. Фото: скриншот з відео
Пенсіонери. Фото: скриншот з відео

Так, пенсіонерам, яким у травні виповниться 70 років, призначать надбавку у розмірі 300 гривень. У осіб, яким "стукне" 75 років, доплата становитиме вже 456 гривень, а пенсіонерам у віці 80 років та старше доплатять 570 гривень.

У ПФУ нагадують, що ці вікові надбавки призначаються людині автоматично, тому подавати документи для підтвердження віку не потрібно.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Важливо наголосити, що такий бонус до пенсії отримають не всі пенсіонери, адже є обмеження. Доплата надається лише тим особам, які з урахуванням усіх надбавок одержують пенсію не вище 10 340,35 гривні.

Вікова надбавка виплачується пенсіонеру за місяць після досягнення відповідного віку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не втрачайте нагоди: які "плюшки" можуть отримати пенсіонери від держави.

Також наш портал інформував, пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати".

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.