Деякі українські копійки в прямому розумінні можуть коштувати дорожче за золото. Наприклад, 1-гривневу монету продають за космічні 48 тисяч гривень. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Колекціонери полюють на рідкісні українські монети і за певні екземпляри готові платити дуже вражаючі суми. Звісно, ​​знайти по-справжньому дорогоцінні копійки непросто, але на аукціонах регулярно з'являються такі екземпляри.

Продаж монет. Фото: скрін youtube
Продаж монет. Фото: скрін youtube

Так, монету номіналом 1 гривня 1992 року виставили на продаж за 48 тисяч гривень. Це рідкісний різновид 2АА1.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

"Хуліганка викарбувана оригінальними виготовленими зношеними штемпелями. На готовій прокатаній заготовці", - написав власник.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Монета на вигляд досить зношена, але це аж ніяк не зменшило інтересу колекціонерів, які зробили 13 ставок ще за три дні до завершення аукціону. Найцікавіше, що наприкінці торгів цінник монети може стати ще вищим.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Найцікавіше, що вартість цієї 1-гривневої монети навіть більша, ніж золота. На фото видно, що вона важить 7,1 г. Якщо цінник 48 тисяч гривень розділити на вагу, то виходить по 6760 гривень за грам. Для порівняння, станом на 5 квітня курс НБУ за 1 грам золота – 2 873,21 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монету номіналом 10 копійок можна дуже успішно продати: забезпечить сите життя на цілий місяць.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.