Українець розчарований ПриватБанком через проблеми з отриманням старих купюр доларів США після закінчення депозиту. Він пояснює, що це відбувається через те, що повідомлення про зняття грошей надходить пізно, коли банк уже не має нових купюр.

Українець закликає інших уважно обміркувати перед вкладенням грошей у ПриватБанк та врахувати цю проблему. Він зазначає, що це негативно впливає на його довіру до банку, оскільки не отримує того, на що розраховував.

Відділення ПриватБанку
Відділення ПриватБанку

ПриватБанк відповів, що приймає та видає тільки ту валюту, яка відповідає вимогам Національного банку України (НБУ) та вважається платіжною як на території України, так і в інших країнах, згідно з ознаками зносу.

Зазначено, що згідно з постановою №75 НБУ, банкам та небанківським установам заборонено відмовляти клієнтам у здійсненні валютно-обмінних операцій з іноземною валютою будь-якого року випуску, якщо вони відповідають дизайну та елементам захисту відповідно до зразків, справжність яких підтверджена відповідним обладнанням.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Національний банк зазначає, що не встановлював жодних обмежень щодо року випуску банкнот іноземної валюти та їхнього номіналу. Таким чином, банк видає валюту, яка відповідає вимогам НБУ та вважається платіжною, і у разі незадоволення ви можете отримати гроші у гривнях або перезамовити на іншу дату.

Якщо інші установи відмовляються прийняти готівку з вказаних вами причин, ви можете звернутися зі скаргою до Національного банку.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua виплатять гроші на 6 місяців: хто отримає додаткову допомогу

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, куди йдуть ваші гроші: як слідкувати за своїм тарифом мобільного зв'язку