Українцям, які ще не встигли оформити свої земельні паї в приватну власність, варто поквапитися. Тому що, час іде, і до кінця 2024 року залишилося не так багато часу.

Якщо до того часу земля не буде приватизована, то з 1 січня 2025 року її можуть вилучити відповідно до закону. Це означає, що власники ризикують втратити право на землю, якою вони розпоряджалися роками.

Земля. Фото: Youtube
Земля. Фото: Youtube

Через повномаштабне вторгнення зараз не можна приватизувати землю. В законопроєкті прописано, що якщо до 2025 року свою землю не зробити приватною, то вважайте, що ви від неї відмовились. Але через військовий стан всі зупинилися і не знають, що робити, і як бути.

На YouTube каналі "Пані в законі" розповіли, що уряд думає дати людям більше часу на приватизацію після війни, може, ще на рік. Але поки що це тільки розмови, і новий закон ще навіть не прийняли.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Земля.  Фото: Youtube
Земля. Фото: Youtube

За словами, адвоката Марії Левченко, майже 400 тисяч гектарів землі, які чекають на приватизацію, і уряд має швидко придумати, як вирішити цю проблему. Так що в українців є надія, що все владнається і люди зможуть зробити свої землі своїми, а не їх просто вилучать.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям можуть роздати безкоштовні паї: хто отримає земельну ділянку до 2 га

Нагадаємо, не надумай ламати - втратиш урожай: як правильно обрізати кущі малини навесні

Раніше повідомляв портал Знай.ua приватизація Місяця: економісти розповіли, як викорінити бідність на Землі