Відомий експерт з комунальних питань голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів у чому проблема української енергосистеми і чому в теплу погоду досі смажать батареї.

Свій коментар, який він дав ТСН, Олег Попенко розмістив на своєму Telegram-каналі.

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

За його словами, в Європі людина сама може регулювати і контролювати коли вимикати, а коли вмикати подачу теплоносія і для цього не потрібно відключати центральне опалення.

Люди роблять це самі, залежно від погоди на вулиці. Якщо тепло – вимкнули опалення та економлять. А вже керівники компаній, що теплопостачають, бачать, що обсяг споживання тепла зменшився на 20-30%. Після цього вони відключать систему, - розповідає Олег Попенко,

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А у нас все навпаки – тепло відключать тоді, коли це питання вирішиться у кабінетах влади. На думку експерта, слід уже вимикати південні регіони країни, адже нам слід економно використовувати теплоенергію.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Зазвичай опалювальний сезон стартує приблизно в середині жовтня і триває півроку - до квітня. Однак зауважимо, що немає чітких графіків, за якими включають та вимикають подачу опалення до приміщення.

Відповідно до норм, вимкнення опалення передбачено, коли середня добова температура протягом трьох днів тримається вище +8°C.

Відтак, 19 березня Голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишев заявив: зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, враховуючи плюсову температуру, це станеться наприкінці березня.

Опалення, скрін: YouTube
Опалення, скрін: YouTube

Нагадаємо, що діставайте "дуйчики" та теплі ковдри: коли вимикають опалення в Україні.

Раніше ми повідомляли, що вода, газ та світло: як в Україні зміняться тарифи після завершення опалювального сезону.