Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, в Україні монетизовану субсидію можуть отримати ті, хто не дозволяє витрачати на комуналку менше 20% бюджету сім'ї. Платіж розраховується індивідуально кожному за.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Субсидія також компенсує подорожчання вартості електроенергії та залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу. Оформити житлову субсидію може:

- один із членів сім'ї, зареєстрованих у житловому приміщенні;

- людина, що орендує житло на підставі договору оренди;

- внутрішньо переміщена особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні, навіть без укладання договору оренди. У такому разі до заяви додаються документи, що підтверджують проживання на адресу домогосподарства (наприклад, довідка ВПО).

- за заявою опікуна або піклувальника неповнолітня дитина, яка залишилася без батьківського піклування, або недієздатна особа працездатного віку, над якою встановлено опіку;

- індивідуальний забудовник, якщо будинок не прийнято в експлуатацію, але плата за житлово-комунальні послуги вже нараховується. У цьому випадку до заяви слід додати документи, що підтверджують проживання за фактичною адресою домогосподарства.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

При призначенні субсидії враховуються доходи всіх осіб, зареєстрованих та/або задекларованих у житловому приміщенні. Однак при поданні заяви не забудьте відзначити, хто фактично проживає у квартирі/будинку.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Якщо на день звернення за призначенням субсидії хтось із сім'ї перебуває за кордоном понад 60 днів, він має бути виключений зі складу домогосподарства, і тоді його доходи не враховуватимуться.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Тобто якщо в житловому приміщенні прописано троє людей, але дружина з дитиною виїхали за кордон і перебувають там понад 60 днів, житлова субсидія призначається для одного члена домогосподарства – на чоловіка.

Нагадаємо, куди підуть гроші, які з нас "здеруть" за світло: блогер вказав на зарплату та забаганки директора Енергоатому.

Раніше повідомлялося, як домогтися субсидії, маючи борг із комуналки: у ПФУ озвучили спосіб.

Також, українці "захлинуться" у боргах за комуналку: експерт поділився похмурим прогнозом.