Житлову субсидію можуть забрати, якщо домогосподарство має борги за комунальні послуги. Однак у деяких випадках виплату допомоги можна поновити. Що для цього потрібно, йдеться на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Борги за комунальні послуги – одна з головних причин скасування субсидій. Проте рішення ПФУ за деяких обставин можна оскаржити.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Так, якщо людина може надати документи, що підтверджують затримку у виплаті заробітної плати або пенсії, які завадили зробити оплату, субсидію можна відновити. Для цього потрібно виплатити борг або укласти договір про реструктуризацію.

Варто зазначити, що Пенсійний фонд та інші відомства регулярно проводять моніторинг отримувачів допомоги, зокрема субсидій. У ряді випадків українцям також можуть скасувати пільги.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube
Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Наприклад, якщо в результаті моніторингу з'ясується, що отримувач субсидії вказав хибний розмір доходу або здійснив дорогу купівлю на суму від 50 тисяч гривень. Ще скасувати допомогу можуть у разі зміни місця проживання – про такі зміни потрібно інформувати ПФУ протягом 30 днів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії 2024 року: українцям доведеться оформлювати додаткові довідки, нові вимоги ПФУ.

Також наш портал інформував, будуть "сюрпризи" у платіжках? Тепловики слідом за водоканалами скаржаться на збиткові тарифи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.