Незважаючи на складну ситуацію в Україні, громадяни продовжать отримувати житлові субсидії. Стало відомо, чи буде введено зміни для субсидіантів з 1 квітня.

За даними уряду, процедура оформлення субсидії для українців залишиться незмінною - документи та заява подаються особисто або у спрощеній формі через онлайн-сервіси.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Виплати за квітень – остання субсидія за опалювальний сезон. Далі допомога перепризначається на період, що не опалюється. Процедура проводиться автоматично всім, хто отримував допомогу взимку.

Затримок чи інших проблем із субсидіями у квітні 2024 року не передбачається. Держава виділила на цей напрямок підтримки громадян рекордні 50 мільярдів гривень, що на 25% більше, ніж минулого року.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Однак деякі зміни українців у найближчому майбутньому таки очікують. Міністерство соціальної політики розробило новий інструмент підтримки – субсидії на оренду житла.

Реалізація нових субсидій планується у рамках експериментального проєкту протягом двох років. Розмір допомоги залежатиме від кількості осіб у складі домогосподарства та доходів. Насамперед нові субсидії запровадять для внутрішньо переміщених осіб, а далі рамки програми можуть розширитись і на інші вразливі категорії громадян.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не припустіться помилки.

Також наш портал інформував, половину сплатить держава: сім'ї з дітьми отримають щедру знижку на комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії 2024 року: українцям доведеться оформлювати додаткові довідки, нові вимоги ПФУ.