Компанія "Київтеплоенерго" підготувала відеоролик, в якому відповіла на питання, що часто ставляться від споживачів про гідравлічні випробування трубопроводів, які забезпечують постачання гарячої води та теплової енергії в Києві.

Гідравлічні випробування – це необхідний етап підготовки тепломереж до майбутнього опалювального сезону відповідно до встановлених правил.

Вони спрямовані на перевірку міцності та герметичності теплових мереж, щоб заздалегідь виявити потенційні проблеми та знизити аварійність у зимовий період.

Майстер перевіряє лічильник води
Майстер перевіряє лічильник води

Під час випробувань ділянка трубопроводу відключається від загальної мережі та наповнюється охолодженою водою під підвищеним тиском. При виявленні пошкоджень їх усувають, а потім трубопровід повторно перевіряють на міцність.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Процес гідравлічних випробувань займає близько 14 днів і відбувається поетапно в кожній зоні тепломереж згідно затвердженого графіка. У разі виявлення пошкоджень терміни випробувань можуть бути продовжені для проведення ремонтних робіт.

Інформацію про тимчасове відключення гарячої води через випробування можна дізнатися з оголошень на будинках, на офіційному сайті Центральної диспетчерської з питань ЖКГ, через телефонні лінії зв'язку або чат-боти.

Завдяки гідравлічним випробуванням вдається заздалегідь виявити та усунути пошкодження тепломереж, що знижує кількість аварій у зимовий період. Також компанія "Київтеплоенерго" замінює ділянки трубопроводів, що досягли кінця терміну експлуатації.

Завдяки цим заходам цього року кількість пошкоджень тепломереж зменшилась на 15% порівняно з попереднім опалювальним сезоном.

Також наш портал інформував, в "Укргідроенерго" натякнули, що не лише росіяни винні у наших проблемах зі світлом

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в оду доведеться економити: нові тарифи вивернуть кишені - майже на 60% дорожче

Вам буде цікаво дізнатися, підняти податки, щоб зберегти привілеї чиновників: коли чекати на нові ставки