Війна завдає нищівних ударів не лише по мирних містах та цивільній інфраструктурі, а й безпосередньо по стратегічних енергетичних об'єктах.

Про це попередив Богдан Сухецький, заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

За його словами, нинішні обстріли та руйнування об'єктів генерації стали наслідком злочинних дій окупантів на початку літа 2023 року, коли вони підірвали дамбу Каховської ГЕС. Ця трагедія, на жаль, стала сигналом росіянам, що вони можуть безкарно йти далі зі своїми звірствами, оскільки світова спільнота не відреагувала належним чином.

І справді, навесні 2024-го, скориставшись періодом повеней, російські загарбники завдали ракетних ударів по кількох гідроелектростанціях, зокрема, ДніпроГЕС. Тому діяльність Укргідроенерго зазнала масштабних змін, адже тепер компанія позбавлена ​​можливості довгострокового планування та балансування у масштабах усієї системи.

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Потрібна енергія системі - працюємо. Енергетики - це не чарівна паличка", - заявив Сухецький.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Він наголосив, що українцям не варто очікувати чудес. Натомість усім необхідно максимально усвідомлено підготуватися до зими, адже ворог продовжує завдавати ударів по критично важливим об'єктам енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, українцям дозволили платити лише частину комуналки: хто може скористатися пільгами

Як повідомляв "Знай.ua", нові тарифи на світло, газ і воду: коли і як можуть змінитися платіжки українців

Знай.ua писав, нові тарифи на електрику зроблять тролейбуси розкішшю: як зміняться ціни на проїзд