З червня деякі споживачі платитимуть за централізоване водопостачання та водовідведення за новими тарифами. Подорожчання становить майже 60%.

Нові розцінки на послуги діятимуть для клієнтів "Полтававодоканал". Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У Полтаві ціни на холодну воду та каналізацію піднімають одразу на 57%. Платити більше доведеться з 1 червня 2024 року. Однак подорожчання торкнеться не всіх категорій споживачів.

Якими будуть тарифи:

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще
  • холодна вода – 27,75 гривні за кубометр;
  • каналізація – 25,29 гривні за кубометр.

Платити за збільшеним тарифом доведеться виключно юридичним особам. Населення подорожчання не торкнеться.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що раніше тарифи для підприємств і населення були встановлені на одному рівні. Водопостачання коштувало 16,48 гривні за кубометр, а за водовідведення платили 17,28 гривні за кубометр.

Про наміри провести перерахунок тарифів для населення регулятор поки що не заявляв.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміниться платіжки.

Також наш портал інформував, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ви подивіться на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень.