В Україні змінилися ціни на популярні овочі - картопля, цибуля та часник. Що подешевшало, а за що доведеться заплатити більше, показують дані проєкту EastFruit та порталу Мінфін.

Оптові ціни на картоплю в Україні знизилися до позначки 14-18 гривень за кілограм. Це в середньому на 13% дешевше, ніж тижнем раніше. Аналітики наголошують, що пропозиція картоплі на ринку об'ємна, а ось попит знижується. Це тягне цінники вниз.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що у першій половині квітня вартість картоплі в середньому в 3 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року. Прогнози українських фермерів не виключають подальшого здешевлення овочів, оскільки обсяги продукції на ринку залишаються досить великими.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Ціни на цибулю та часник

У супермаркетах фіксуються нові ціни на цибулю. Овочі стали доступнішими, якщо порівнювати з березнем. Середня вартість знизилася з 16,27 до 14,70 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Кілограм часнику подорожчав із 183,56 до 203,35 гривні за кілограм. Водночас молодий часник, незважаючи на подорожчання, продається за доступнішою ціною - 184,90 гривні за кілограм.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кілограм – 400 гривень: фермери готуються рекордно підняти ціни на популярний овоч.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, ми писали, холодильник пустим не залишиться: супермаркети порадували цінниками на деякі молочні продукти.