В Україні спостерігається коливання цін на овочі "борщового набору". В скільки обійдеться буряк, капуста та картопля, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські господарства пропонують до продажу буряки за ціною від 8 до 14 гривень, що в середньому на 13% дешевше, ніж тижнем раніше. Цінова тенденція змінилася через зниження попиту продукцію.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Крім того, тиск на цінник чинить активність господарств, що розпродають буряки, якість яких погіршилася в період зберігання. Однак, незважаючи на здешевлення в даному сегменті, вартість буряків у середньому в 2 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на капусту та картоплю

Капуста білокачанна у супермаркетах у середньому продається по 14,16 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з березнем – цінник залишається незмінним. Натомість молода капуста подешевшала з 72,83 до 64,90 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість картоплі зросла трохи більше ніж на 50 копійок – до 25,63 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах можна знайти молоду картоплю із цінником 33,90 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, беріть пакет побільше: супермаркети порадували знижками на сало, ковбасу та сардельки.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.