Українцям планують підвищувати тарифи на комунальні послуги у кілька етапів – навесні та влітку, на 15% та 10% відповідно.

Чергове підвищення цін на воду очікує на жителів міста Шостка, що на Сумщині. Про це стало відомо під час засідання виконкому Шосткинської міської ради.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Водоканал порушив питання щодо підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у 2,5 раза. Однак у ході дискусії було прийнято до уваги, що таке подорожчання сильно обтяжить споживачів послуг, що може призвести до зростання заборгованості.

У результаті було ухвалено рішення про більш стримане підвищення тарифів у два етапи.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Таким чином, з 1 квітня вартість централізованого водопостачання та каналізації зросте на 15%. Друге подорожчання запланували на 1 червня – ціни піднімуть ще на 10%.

Тож якщо попередній тариф для побутових споживачів становив 33,10 гривні за кубометр, то з 1 квітня платити доведеться 38,07 гривні. Якщо відбудеться підвищення тарифу і з 1 липня, то доведеться платити по 41,87 гривні за кубометр.

Раніше портал Знай повідомляв, комуналка подорожчає, а субсидій на всіх не вистачить: на українців чекає голодне майбутнє.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, ми писали, готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає.