Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що з 1 квітня в Україні проведуть перерахунок пенсій одразу двом категоріям. Йдеться про тих, хто продовжує працювати на "заслуженому відпочинку", і тих, у кого з моменту останнього перерахунку минуло не менше 24 місяців.

Крім того, виплати також підвищать тим, хто виконав норматив за стажем, досяг 65 років та отримує менше 40% мінімалки.

Про це стало відомо завдяки інформації Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Перерахунок торкнеться значної кількості українців, проте буде значно менш масштабним, ніж у березні 2024 року.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Отже підвищення відбудеться для тих, хто продовжив роботу на пенсії. В Україні близько 2,7 млн. пенсіонерів продовжують працювати. Усі вони отримують пенсії, проте тривалість їхнього стажу продовжує зростати.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ
Оформлення пенсії, фото: ПФУ

Закон дозволяє проводити перерахунок та враховувати набутий стаж не частіше ніж раз на 24 місяці. Тож у квітні автоматичний перерахунок пенсій відбудеться для тих, хто працює не менше двох років на пенсії та кому за ці роки виплати не перераховувалися.

Якою буде пенсія після перерахунку, залежить від індивідуальних показників. Наприклад, якщо зараз у вас є 35 років стажу та розрахунковий розмір пенсії сягає 5 тис. грн, то після перерахунку пенсія збільшиться до 5285 грн. Якщо ж розмір пенсії становить 10 тис. грн., то після перерахунку ви зможете отримувати вже 10 571 грн.

Оформлення пенсії, фото: Facebook// ПФУ у Донецькій області
Оформлення пенсії, фото: Facebook// ПФУ у Донецькій області

А також для тих, хто виконав норми за стажем та досяг 65 років. Закон гарантує: якщо ви не молодші 65 років і у вас є 35 років (для чоловіків) або 30 років (для жінок) стажу, розмір вашої пенсії не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати.

До 1 квітня мінімальна зарплата становить 7100 грн., тобто гарантований розмір пенсії становить 2840 грн. З 1 квітня мінімалка збільшиться до 8000 грн., а пенсія становитиме вже 3200 грн.

Нагадаємо, пенсіонери отримають додаткові гроші: навіть у ПФУ йти не потрібно.

Раніше повідомлялося, що індексація пенсій в Україні: названі нові розміри виплат.

Також, автоматичний перерахунок: які зміни чекають на працюючих пенсіонерів у квітні.