Ситуація на валютному ринку може розвиватися за кількома сценаріями. До чого готуватися українцям, розповів голова Асоціації українських банків Андрій Дубас в ефірі "Українського Радіо".

До початку чи навіть середини літа курс американської валюти може йти на зниження. Цьому сприятимуть певні сезонні чинники, що спостерігаються щороку.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Водночас можливий і другий сценарій, негативніший. Коливання курсу у бік збільшення можливі, якщо будуть проблеми з допомогою від партнерів України.

"Якщо говорити про короткострокову перспективу, традиційно, зважаючи на певні сезонні фактори в українській економіці, ми завжди спостерігаємо зміцнення гривні. Тобто, долар буде дешевшати десь до червня-липня. Це традиційні фактори без наявності якихось "чорних лебедів" – це те, наприклад, що ми зараз спостерігаємо в Конгресі США", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Андрій Дубас підкреслив, що ситуація на валютному ринку може змінюватись залежно від тих чи інших факторів. Однак серйозних вагань не буде, оскільки Нацбанк добре справляється зі своєю роботою і продовжуватиме робити все для підтримки стабільності.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комерційні банки чи звичайні обмінники: українцям розповіли, як не помилитися з купівлею валюти.

Також наш портал інформував, що Нацбанк змінив правила купівлі доларів: "Приват24" вже збирає дані про українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, продавати чи купувати: які нові правила та обмеження діють на валютному ринку.