З новими тарифами на світло потрібно пам'ятати, що для деяких категорій громадян передбачені знижки на оплату комунальних послуг. Деякі мають 50% знижки, а інші - 100%. Багатодітною є сім’я, яка виховує 3 і більше дітей.

В Україні такі сім'ї можуть отримати державні пільги на оплату житлово-комунальних послуг. З 1 червня тариф на електроенергію підвищився з 2,64 гривні за кіловат до 4,32 гривні за кіловат.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Тепер за споживання 250-300 кіловатів на місяць потрібно платити від 1 080 до майже 1 300 гривень. Багатодітні сім'ї можуть отримати 50% знижки на оплату комунальних послуг, включаючи електропостачання, газ, воду.

Середньомісячний дохід сім’ї за попередні 6 місяців на одного члена сім’ї не повинен перевищувати 4 240 гривень (податкова соціальна пільга у 2024 році).

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі
Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Мати, яка виховує трьох дітей і має дохід 10 тисяч гривень на місяць, має можливість отримати пільги на оплату житла та комунальних послуг.

Щоб отримати ці пільги, сім'я повинна зареєструватися в Реєстрі осіб, які мають право на пільги. Якщо заявка подана, наприклад, у липні, то пільги будуть діяти до кінця грудня цього ж року, тобто на 12 місяців з місяця визначення права.

Пільги для пенсіонерів

Пенсіонери мають право на 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема й на світло. Також вони можуть отримати знижку на придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу, але лише якщо вони працювали за певними спеціальностями та проживають у сільській місцевості.

Перелік спеціальностей:

  • педагогічні працівники,
  • медичні та фармацевтичні працівники,
  • спеціалісти із захисту рослин,
  • працівники музеїв, бібліотек,
  • працівники державних та комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

Ці пільги не поширюються на членів сім’ї пільговика.

Нагадаємо, зареєстрований, але не проживає: як отримати субсидію, якщо родич мешкає в іншому місці

Раніше ми писали про те, що не варто нехтувати допомогою: як отримати гроші тим, кому вони справді потрібні

Вам буде цікаво дізнатися будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями