Українці масово занепокоєні підвищенням тарифів на електроенергію під час війни. Громадяни звертаються до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися і зупинити цей процес.

Петиція, яку розмістив на сайті глави держави Роман Парфьонов 3 червня, вже зібрала понад 25 000 підписів. Це означає, що тепер її офіційно має розглянути президент.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Автор петиції аргументує своє прохання тим, що рівень заробітних плат в Україні, особливо в обласних центрах, не відповідає вартості електроенергії. Парфьонов наголошує на необхідності дотримання обіцянок щодо мораторію на підвищення тарифів до кінця війни. Він також нагадує про часткове скасування цього мораторію, що стосується тарифів на газ, опалення і гарячу воду.

У тексті петиції зазначено, що енергосистема країни дійсно потребує ремонту та оновлення. Однак, громадяни закликають уряд шукати інші джерела фінансування цих робіт, забезпечуючи прозорість і звітність у використанні коштів, які виділяються міжнародними партнерами.

Популярні новини зараз
З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

електроенергія
електроенергія

"Ми розуміємо, що енергосистема країни потребує ремонту та оновлення, але закликаємо уряд знайти інші способи фінансування цих робіт … Необхідно забезпечити прозорість і звітність у використанні коштів, які виділяються нашій країні партнерами саме на ці цілі", – говориться у тексті петиції.

Автор петиції також пропонує радикальні заходи для зменшення витрат:

  • Скоротити зарплати депутатам і держслужбовцям.
  • Заборонити виплату премій в умовах війни.

Нагадаємо, Наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні

Раніше ми розповідали, що Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів

Також, Через зростання тарифу на світло в Україні злетять ціни на дуже важливий продукт: "Вже домовились"