Подвійний тарифний удар може очікувати на деяких українців. Стало відомо про плани переглянути ціни на холодну воду та вивезення сміття.

Нові розцінки на комунальні послуги можуть встановити у місті Коломия, що на Івано-Франківщині. Про це заявив голова міської громади Богдан Станіславський у коментарі виданню "Інформатор".

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Міський голова заявив, що подорожчання електричної енергії відчутно вплинуло на роботу місцевого водоканалу, який і так має мільйонні борги.

Коли й на скільки можуть збільшити плату за воду та каналізацію, чиновник сказати не може, але впевнений, що найближчим часом питання буде винесене на обговорення.

Популярні новини зараз
В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Богдан Станіславський додав, що також надходять заявки від підприємств щодо підвищення вартості вивезення побутових відходів. Нові тарифи закликають встановити у зв'язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

Жителям громади слід очікувати на нові ціни на послуги, можливо, вже з липня 2024 року. Відповідне рішення можуть ухвалити на наступному засіданні виконкому. Однак поки що невідомо, наскільки відчутним може бути подорожчання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.