Новий етап підвищення тарифів на електроенергію для населення поки що не планується. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Чиновник зазначив, що в інфопросторі з'явилася інформація, що недавнє подорожчання електроенергії це лише перший етап, і нібито другий крок – 8 гривень за кВт. Однак, ця інформація не відповідає дійсності, адже нове підвищення цін не планується.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

"Це неправда. Будь-яке рішення про тариф приймається рішенням уряду і воно має термін дії. Зараз, якщо ви подивіться на це рішення, воно було ухвалене на рік", - заявив Герман Галущенко.

Міністр наголосив, що чинний тариф встановлений на рік. Нова ціна, якщо й буде, то не раніше ніж у 2025 році. Однак він не може давати прогнозів, що буде через рік. Враховуючи, що енергетика для ворога ціль номер два після ЗСУ.

Популярні новини зараз
Влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Коли її буде підвищено? Через рік? Давайте доживемо до наступного місяця, потім проживемо зиму, наприклад", - додав чиновник.

Варто нагадати, що з 1 червня для населення діє єдиний тариф – 4,32 гривні за кВт/год. Водночас "нічний" тариф для двозонних лічильників піднявся до 2,16 гривні за кВт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключень може стати більше: в "Укренерго" попередили всіх споживачів.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, ми писали, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світло має "перевиховати" споживачів.