Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на крупи та макарони.

Так, у червні фахівці з ринку помітили значне зростання цін на гречку, і це в той час, як вартість макаронів залишилася практично незмінною. Також покупцям буде цікаво дізнатися про актуальні ціни на рисову крупу.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалія, скріншот: YouTube
Бакалія, скріншот: YouTube

Вартість гречки

За даними аналізу ринку, середня ціна на гречку зросла на 9,94% порівняно з травнем, досягнувши 28,30 грн. Це суттєве підвищення на 2,56 грн. за місяць може викликати занепокоєння у споживачів, особливо з огляду на популярність цього продукту.

Популярні новини зараз
Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ Танки не закінчаться ніколи: ЗСУ показали, що навіть війна не позбавить України броні
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість макаронів

На відміну від гречки ціни на макарони показали мінімальні зміни. Середня вартість макаронів "пір'я" збільшилася лише на 0,51%, з 29,41 грн. у травні до 29,56 грн. в червні. Таке незначне підвищення на 0,15 грн. навряд чи буде помітно більшість покупців.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Вартість рису

Під кінець червня рис довгий 1 кіло продається в Auchan по 64,60 грн., у Metro – 46,90 грн., у Megamarket – 52,90 грн. Середня ціна на рівні 54,80 грн. А ось рис довгий пропарений 1 кіло продається в Auchan по 83,90 грн., у Metro – 49,50 грн., у Megamarket – 50,40 грн. Середня ціна на рівні – 61,27 грн.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Нагадаємо, яйця продаються за новими цінами: за скільки можна взяти курячі та перепелині.

Раніше повідомлялося, всього 27 грн за пачку: супермаркети оновили ціни на гречку, пісне та хліб.

Також, риба – дороге задоволення: супермаркети приголомшили цінами на оселедець, скумбрію та сардини.