Новий тариф 4,32 гривні за кіловат не покриває ринкової вартості електроенергії, яка сягає 7-8 гривень. Чи можливий другий етап подорожчання світла, відповів заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону.

З 1 червня електроенергія для населення подорожчала з 2,64 до 4,32 гривні за кіловат. При цьому в уряді заявили, що новий тариф встановили, виходячи з найдешевшої собівартості "Енергоатому" та "Укргідроенерго".

Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua
Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua

Незважаючи на те, що навіть після відчутного підвищення тариф не покриває ринкову вартість електричної енергії, новий етап подорожчання українцям поки що не готують.

"Ні, на сьогоднішній день таких розмов немає", - заявив Микола Колісник.

Популярні новини зараз
Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Графіки відключення електроенергії на 25 червня Українців змусять платити за власні заощадження Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Що кажуть експерти?

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко наголошує, що згідно з постановою уряду тариф 4,32 гривні за кіловат зафіксований на один рік – до 30 квітня 2025 року.

Експерт вважає, що другий етап подорожчання світла обов'язково відбудеться, але вже наступного року. Вартість кіловата, за його розрахунками, може зрости до 6,64 чи 7,32 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли справедливіші та стабільніші графіки відключень.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, ми писали, відразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль і вліпити безбожний штраф.